Verhalen en belevingen

Van harte welkom bij... Liesbeth van Leeuwen, Riekie Holtrop en Hanni de Heer in Echten


25-06-2022

Een team van gastvrouwen en -heren ontvangt ook deze zomer weer bezoekers in de Laurenskerk van Echten. Liesbeth van Leeuwen deelt haar impressie van het seizoen 2021.

Wist u dat de toren van de Laurenskerk ooit door iemand is beklommen tot aan het haantje (!) om met een grote camera in de hand foto’s te kunnen maken van de omgeving?Nee, het is geen flauwekul. Het moet ergens in de jaren dertig geweest zijn, dat ene heer Kussendrager dit hachelijke avontuur ondernam tijdens reparatiewerkzaamheden aan de toren. Wij kunnen ons dat nauwelijks voorstellen in onze tijd van o.a. arbo-wetgeving en inzet van drones, maar het is wáár gebeurd! Het is één van de bijzondere verhalen tijdens Tsjerkepaad 2021, verteld door een bezoeker en tevens familielid van de avonturier.

Op negen zaterdagmiddagen deze zomer mocht het team van gastvrouwen en –heren in het totaal 97 bezoekers verwelkomen in de Laurenskerk. De foto-expositie aansluitend op het thema ‘Verleden, heden, toekomst’ trok veel aandacht, met bijzondere waardering voor de detailfoto’s van de kerk, gemaakt door Arjan Bokhorst.

Puzzelroute
Ook jongeren waren soms van de partij. Zo werd de puzzelroute door een paar enthousiaste speurneuzen gemaakt en wilde een twaalfjarige jongen uit Staphorst wel graag laten horen dat hij orgelles volgde. Onder toeziend oog van gastvrouw Free, die zelf ook meerdere keren het orgel bespeelde, deed hij zijn uiterste best.

Het mooie Van Damorgel trekt doorgaans veel belangstelling; het liefst om naar te luisteren of om fijn bij mee te zingen, maar ook wel om snel een foto van te maken. Zoals altijd maakten ook nu velen gebruik van de mogelijkheid om een kaarsje te branden en werd de betekenis daarvan vaak gedeeld in een uitleg en een stiltemoment.

Niet alle zaterdagen was het even druk, maar samenvattend stemde het napraten tot een tevreden gevoel bij gastvrouwen/-heren en werkgroep.

Tot slot: dank aan allen die hebben meegewerkt, vóór en achter de schermen!!! Met elkaar is er een mooie activiteit van gemaakt. Het gastenboek onderstreept het belang: “…even een goed gesprek gehad, dat doet je goed” en “…in ferrassend moaie tsjerke, sukses fierder mei Tsjerkepaed”

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl