Verwijzingen naar sites

Verwijzingen naar Sites

Kerkenroutes

Kerkdiensten

Stichtingen /Partners/organisaties gerelateerd aan kerken

Orgels

 

Torenuurwerken

Begraafplaatsen

Pelgrimsroutes

Spiritualiteit/zingeving

Toerisme en Kunst in Fryslân

Meer informatie over KerX

Achtergrondinformatie KerX
                        Ontstaan van KerX
De Stichting Kerkelijke Publiciteit in Fryslân geeft tot nu toe alleen de Geandewei uit, maar ziet de oplage daarvan teruglopen. Om toch haar doel te bereiken wil ze op de modernste manier nieuws en verdiepende informatie verspreiden, namelijk via internet en sociale media.

e stichting richt daarom KerX op, een digitaal platform naast de analoge Geandewei. Dekker Creatieve Media & Druk heeft de technieken en de mensen in huis om berichten (ook video’s, podcasts etc.) actief te verspreiden over internet en de sociale media, zodat die min of meer automatisch potentiële belangstellenden bereiken. Anders gezegd: mensen hoeven niet actief naar informatie te zoeken/surfen/bladeren, ze komen die vanzelf tegen. Nog anders gezegd: de kerkelijke publiciteit wordt naar de natuurlijke habitat van de jongere generaties gebracht.

De Stichting vindt het zonde om deze mooie technieken voor zichzelf te houden, dat wil zeggen: de nu bij Geandewei aangesloten kerkgemeenten. Zeker omdat ze ziet dat veel christelijke organisaties moeite hebben om de doelgroep te bereiken die meer online bezig is dan met papier. Ze geeft daarom alle christelijke organisaties (in Fryslân) graag de gelegenheid om content partner te worden.

Voordelen van aansluiten bij KerX
Schaalvoordeel: we maken samen van KerX een sterk merk. Op termijn zal iedereen die iets over het christelijk leven in Fryslân wil weten, als vanzelf naar KerX gaan om zijn informatiebehoefte te bevredigen. Alle reden dus voor een individuele stichting/vereniging/gemeente om daarbij te willen horen. Met vereende krachten kunnen we blijven investeren in de nieuwste technieken en de juiste mensen, maar ook in reclame waaronder SEO (zoekmachineoptimalisatie). Dat krijgen we ieder voor zich nooit voor elkaar.

Ontzorgen: de organisaties zijn af van hun zorgen over hoe de juiste doelgroep te bereiken en van zorgen omtrent hun website (bemand, actueel en veilig houden) en sociale media (waar ze nu heel vaak totaal niet aan toekomen). Ze kunnen zich focussen op hun doelstelling en kunnen voor de publiciteit daaromtrent op KerX vertrouwen. Belangrijk te melden is dat we óók de oude doelgroep die zweert bij analoog blijven bedienen: van alle berichten komt in ieder geval een ruime selectie in Geandewei.

Gemak: het enige wat de content partners moeten doen is: aan KerX doorgeven wat ze wereldkundig willen maken. Dat kunnen activiteiten zijn zoals kerkdiensten, concerten, cursussen, open dagen, maar ook wat meer verdiepende artikelen waarin ze zich voorstellen, hun doelstellingen duidelijk maken, terugblikken op succesvolle eerdere projecten, et cetera. Content partners kunnen die informatie simpelweg mailen, maar desgewenst krijgen ze een eigen account, zodat ze hun berichten zelf kunnen klaarzetten voor publicatie. Van KerX uit is er professionele eindredactie, die het bericht redigeert voor het online komt. Zodra dat is gebeurd zorgt de content manager voor verspreiding over alle mogelijke social media.

Kosten voor christelijke organisaties
Het tarief voor deelname door kerkelijke gemeenten moet nog vastgesteld worden. Voor alle overige christelijke organisaties zijn er in 2023 de volgende mogelijkheden:
-  99 euro ex btw per maand voor volledig content partnerschap
- Een profielpagina waarop ze basisinformatie kwijt kunnen en waar al hun eigen berichten handig bij elkaar staan. Deze deelpagina krijgt een eigen adres: [hunnaam].kerx.nl
- Doorlinken van hun bestaande webadres
- Emailadressen (@[hun naam].kerx.nl]
- Onbeperkt content aanleveren, d.w.z. agendaberichten, maar ook artikelen, video’s, podcasts etc. Uitgangspunt is dat ze zélf die content maken. Per organisatie wordt bekeken of de contactpersoon zelf een account op het platform krijgt, of simpelweg stukjes mailt naar de content manager. De agendaberichten worden gegarandeerd doorgeplaatst in Geandewei, nieuws en achtergronden naar het oordeel van de redactie.
- Begeleiding door de content manager
- Professionele eindredactie

Tegenover deze investering staan voor de organisaties kostenbesparingen: ze kunnen hun eigen website en mailfaciliteiten opzeggen en hoeven niet meer te betalen voor updates en beveiliging daarvan. Ook eventuele externe kosten voor website- en social mediabeheer vallen weg. De investering levert hen bovendien een veel breder bereik en een professionelere uitstraling dan ze met hun eigen site kunnen bereiken.

-  49 euro ex btw per maand voor beperkt content partnerschap
- Onbeperkt nieuws en agendaberichten aanleveren voor kerx.nl en de social-mediakanalen. Alleen als er ruimte is worden de agendaberichten doorgeplaatst in Geandewei, nieuws naar het oordeel van de redactie.
- Professionele eindredactie

Incidenteel agendaberichten aanleveren kan ook, 25 euro ex btw per keer
- De agendaberichten komen sowieso op kerx.nl en worden verspreid op de social media, alleen als er ruimte is komen ze ook in Geandewei.
Laat uw belang bestuur@geandewei.nl dan houdt hij u volledig op de hoogte.

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2023: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl