Fiets- en wandelroutes. Georganiseerd in 2022

Fiets-wandelroutes

13 augustus: Kleasterrûntsje vanuit Dokkum
Op zaterdag 13 augustus is er een Kleasterrûntsje vanuit de Grote Kerk aan de Markt 2 te Dokkum. U kunt kiezen voor een wandeling of een fietstocht langs diverse open kerken. De wandeling van ongeveer 15 kilometer gaat over paden en door weilanden. De fietstocht is ongeveer 40 kilometer.
De Grote Kerk aan de Markt staat op de plek waar in 1170 de Abdij van Dokkum werd gesticht. Deze groeide uit tot een kloostercomplex met op het hoogtepunt 400 inwoners. Tijdens de wandeltocht worden diverse open kerkjes aangedaan (Aalsum, Hiaure, Foudgum en Bornwird) en eten we onze (zelf meegebrachte) lunch in de Stoepa bij Hantum. Belangstellenden zijn welkom het hedendaagse klooster te bezoeken. De fietstocht gaat ook over Wetsens, Metslawier, Niawier, Hantumhuizen, Hantum, Waaxens en de Flieterpen. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar; om 10.00 start een korte viering o.l.v. ds. Bernard Keizer, rond 10.45 start de wandeling. Ongeveer 16.30 uur zijn we weer terug. De kosten bedragen € 5,- Deelnemers moeten zich van tevoren opgeven via: info@bezinningstoerismefriesland.nl.

Zaterdag 8 oktober. Pylgertocht. Meer informatie komt nog.

Zaterdag 3 september 2022  Kirchturm-tour (fietstocht in Ost-Friesland).
Fietstocht  langs kerken in Ost-Friesland in de regio Krummhörn ten noorden van Emden (Duitsland).
Wij zijn als gasten hiervoor uitgenodigd. Deze tocht is 70 km en voert langs een 20-tal prachtige kerken. Het is ook mogelijk om een gedeelte van de route te volgen, indien men de tijd wil nemen om de kerken aandachtig te bezichtigen.
De start voor ons als gasten uit Nederland is om 9.30 uur bij de kerk in Jennelt. Indicatie afstand: Joure – Jennelt is 180 km. Opgave(voor 31 augustus) bij Jan van der Meer, e-mail jjvdmeer@hetnet.nl , tel 0513 431817 of 0651-276003.

 

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2022: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl