Nieuws

'Zoeken naar zin' met Tsjerkepaad en Alde Fryske Tsjerken op 27 augustus


04-08-2022

Tsjerkepaad en Alde Fryske Tsjerken verzorgen op zaterdag 27 augustus een gezamenlijke activiteit geïnspireerd door het thema ‘Zoeken naar zin.’

We beginnen met een inloop vanaf 13.30 uur in de Doopsgezinde kerk in
Leeuwarden
, Wirdumerdijk 18. Hier worden we ontvangen door ds. Tjitske Hiemstra, die ons vertelt over de meditatieruimte van de kerk en daarbij horende activiteiten.

Jeugdwerker Petra Prins nodigt om 14.00 en 15.00 uur een groep uit om mee te doen in het labyrint. De kerkruimte wordt zo ingericht dat een labyrint ontstaat, waarin de deelnemers zoeken naar een begaanbare spirituele weg. Dit zal ook jongeren aanspreken. De mensen die komen, worden in de kerk in twee wat kleinere groepen verdeeld.

Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur begint een meditatieworkshop van ongeveer dertig minuten, o.l.v. ds. Hiemstra.

Op het plein voor de kerk zijn de hele middag de kunstenaars Hendrik Elings (kunstschilder), Baukje Venema (fotograaf) en Eddy van der Noord (schrijver) aanwezig om te vertellen over hun project Dak - Gebint-Verhaal en het gelijknamige boek dat daaruit is voortgekomen.

Hierna is er in de stad de mogelijkheid om zelf op pad te gaan langs de kerken die open zijn. Vanaf 16.00 uur staan in de Doopsgezinde Kerk een hapje en een drankje klaar, waarna om 16.30 uur de afsluitende meditatieve viering o.l.v. ds. Hiemstra begint, met muziek uit Taizé.

Creatieve kindermiddag

In het Stadsklooster van Leeuwarden, het Jabixhûs Guesthouse, Vijverstraat 2, worden van 13.30 tot 16.00 uur activiteiten gehouden voor en met kinderen en jongeren. Hier kunnen ze onder meer een workshop wasdoek maken volgen. Het Stadsklooster is ook speciaal open voor bezichtiging.
 

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2022: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl