Nieuws

Pylgertocht op 28 mei in Harlingen


19-05-2022

Een tocht langs bezienswaardigheden van de havenstad onder leiding van een gids. We beginnen met een korte viering in de Grote Kerk van Harlingen en sluiten af op een terras op de Willemshaven. Opgave bij Gerrit Groeneveld, g.s.groeneveld@ziggo.nl. 

 

De dag begint met het parkeren van de auto. Dit kan gratis op het parkeerterrein van de Waddenhal recht tegenover De Stiennen Man. Dichterbij de Grote Kerk parkeren kan ook maar dat kost geld.

De Grote Kerk aan de Kerkstraat 3 gaat open om 9.30 uur. Na een inloop met koffie/thee en koek begint het programma om 10.00 uur met een korte viering en een uitleg over de kerk.

Om ongeveer 10.30 begint de tocht langs bijzondere bezienswaardigheden in Harlingen o.l.v. gids Piet, die veel weet van Harlingen.

Om ongeveer 12.30 is er gelegenheid om bij de bouwkeet van de Witte Swaen op de Willemshaven onze zelf meegebrachte lunch op te eten. Er wordt soep en koffie/thee bij geserveerd.

Om 13.30 vervolgen we onze tocht. Jan de Jager vertelt over de bouw van het schip de Witte Swaen. Je mag ook een kijkje op het schip nemen. Daarna gaan we langs bij een schuilkerk of de katholieke kerk.

Om ongeveer 15.30 eindigt onze tocht bij het Entrepotgebouw op de Willemshaven. Daar is een restaurant waar we nog even kunnen nazitten, bij mooi weer buiten.

Deelname kost 9 euro. Opgave bij Gerrit Groeneveld, e-mailadres:  g.s.groeneveld@ziggo.nl

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2022: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl