Nieuws

Tsjerkepaad-vrijwilligers wisselen ervaringen uit


25-04-2023

Ongeveer vijftig vrijwilligers van Tsjerkepaad kwamen zaterdag 22 april naar kerkgebouw De Oerdracht in Joure voor de jaarlijkse Ontmoetingsmiddag. Het was een mooie middag met veel interactie, waarbij ontmoeting dus ook echt centraal stond. Dat kan ook niet anders met het jaarthema van Tsjerkepaad 2023: 'Kerk als plaats van ontmoeting'.

 

Pastoor Tjitze Tjepkema vertelde over zijn switch van predikant naar pastoor. In 2007 kwam hij tot de conclusie dat hij beter zou gedijen in de Rooms-katholieke kerk. Hij legde uit wat hem aantrok in het katholieke en het priester zijn; de meer mystieke kant die hij hierin ontdekte. Hij toonde een aantal liederen waarin hij dit ook herkent. Nadat hij ze had voorgezongen mochten de aanwezigen meezingen.

Predikant Marije Hage ging met de zaal in gesprek over wat ontmoeten eigenlijk is. Alle aanwezigen mochten met degene(n) naast hen kort in gesprek over wat een mooie ontmoeting was tijdens eerdere edities van Tsjerkepaad en in het algemeen over wat iets een mooie ontmoeting maakt.

Maar ook: wat maakt een ontmoeting niet fijn? Ds. Hage had in haar rugtas een schelp mee, een oester. Ze legde uit dat parels in de oester tot stand komen door wrijving. Ontmoetingen kunnen ook spannend zijn. Door het schuren - en onder de beschutting van 'de oester', in dit geval de kerk - kan er toch een parel uit voortkomen.

Tussendoor verzorgde Jiddisch muziekgezelschap Samoosara prachtige authentieke klezmermelodieën met zang, accordeon, dwarsfluit en viool.

Uiteraard was er ook volop gelegenheid om informeel bij te praten, ervaringen uit te wisselen en vooruit te blikken op het komende seizoen, dat begint op zaterdag 1 juli.

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl