Nieuws

Kom fietsen langs kerken in het Noord-Friese kustlandschap


05-09-2023

De werkgroep Noardeast-Fryslân van Tsjerkepaad heeft vier fietsrondjes ontwikkeld langs kerken in het Noord-Friese kustlandschap. Benut de mooie nazomer om ze af te leggen!

In het vlakke land zijn kerken opvallende bakens of oriëntatiepunten, met hun torens en hoge, verweerde muren. Bernhard Keizer uit Eastrum en Peter Sauermann uit Dokkum crëeerden een folder met vier verschillende fietsroutes langs deze kerken, met bovendien wetenswaardigheden over het landschap waar u doorheen rijdt.

Startpunt voor de routes Blije-Oost (20 km) en Blije-West (25 km) is de Nicolaaskerk aan de Voorstraat in Blije. Bij de Michaelkerk van Eanjum begint een route van ongeveer 25 kilometer, bij de Nicolaaskerk van Eastrum een van ongeveer 30 kilometer. De folder met de routes is hier te downloaden in lage resolutie, maar het is handiger om een gedrukt exemplaar af te halen bij bij de betreffende kerk. Hij is ook verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in Museum Dokkum.

De Nicolaaskerk in Eastrum (Oostrum) is alle dagen open, ook voor de nieuwe wandelroute het Ziltepad. De Nicolaaskerk in Blije is in september nog open op zaterdagmiddag. Alle kerken onderweg kunnen bezichtigd worden door de sleutel op te halen bij het adres dat ter plekke op een bordje staat vermeld.

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2024: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl