Nieuws

Laatste kans om aan te melden voor het Kleasterr├╗ntsje!


22-08-2023

Op 26 augustus is het jaarlijkse Kleasterrûntsje van Tsjerkepaad, dit jaar vanuit Bolsward. U kunt kiezen uit een wandeltocht langs onder meer het nieuwe kloostermonument bij Hartwert of een fietstocht die u onder meer naar Witmarsum en Pingjum voert. De aanmelding is nu geopend, meld u voor 23 augustus aan bij ds. Gerrit Groeneveld.

De dag begint in de Doopsgezinde Kerk, Skilwyk 29 in Bolsward. U kunt gratis parkeren op het Peter van Thaborplein naast de Poiesz. Bij binnenkomst tussen 9.30 en 10.00 uur betaalt u de kosten voor deze dag: 10 euro. U brengt uw eigen lunchpakket mee.

Om 10.00 uur begint een korte viering o.l.v. Gerrit Groeneveld. Lieuwe Westra vertelt over de wandeltocht langs het voormalige Oldeclooster, Herke Giliam over de fietstocht naar het voormalige klooster Vinea Domini.

Daarna gaan de groepen uit elkaar, zowel de wandel-  als de fietstocht beginnen om 10.30 uur.

Wandeltocht
Route langs de boerderij waar Titus Brandsma is opgegroeid. Vervolgens maken we een rondje om de voormalige kloostergronden o.a. langs het nieuwe monument bij Hartwerd. Onderweg vertelt Liuwe Westra bijzonderheden over het voormalige klooster en is er tijd voor gesprek, stilte en bezinning. De deelnemers krijgen de brochure “It Aldekleaster by Hartwert” waarin de wandelroute is opgenomen en informatie is over het klooster. In het dorpshuis in Hartwerd gebruiken we de lunch (eigen lunchpakket meenemen) en wordt er gezorgd voor soep, melk en karnemelk. Vervolg wandeltocht naar Bolsward waar een bezoek wordt gebracht aan de Broerekerk en de Martinikerk. Nazit in de Doopsgezinde kerk, waar ook de fietsers terugkomen (rond 15.00 uur).

Fietstocht
Route langs de kerk van Schettens (rondleiding) en via Witmarsum naar de Victoriuskerk in Pingjum. Onderweg vertelt Herke Giliam over het Mennobrood en is er gelegenheid voor ontmoeting, stilte en bezinning. Lunchpauze in de kerk van Victoriuskerk in Pingjum (eigen lunchpakket). Hier wordt gezorgd voor soep en melk/karnemelk. Vervolg fietstocht naar de plaats waar het klooster Vinea Domini heeft gestaan. Via Arum en Burgwerd gaan de fietsers terug naar Bolsward, waar ze zich bij de wandelaars voegen in de Doopsgezinde kerk voor de nazit, rond 15.00 uur. Bij voldoende tijd kunnen de kerken in Arum, en Burgwerd (of Hichtum) worden bezocht die deze middag open zijn.
 
Opgave tot 23 augustus bij g.s.groeneveld@ziggo.nl met vermelding van wandeltocht of fietstocht.

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
 
Copyright 2023: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl