Nieuws

Kleasterr├╗ntsje vanuit Dokkum op zaterdag 13 augustus


05-08-2022

Op zaterdag 13 augustus is er een Kleasterrûntsje vanuit de Grote Kerk aan de Markt 2 te Dokkum. U kunt kiezen voor een wandeling of een fietstocht langs diverse open kerken. De wandeling van ongeveer 15 kilometer gaat over paden en door weilanden. De fietstocht is ongeveer 40 kilometer.

De Grote Kerk aan de Markt staat op de plek waar in 1170 de Abdij van Dokkum werd gesticht. Deze groeide uit tot een kloostercomplex met op het hoogtepunt 400 inwoners.

Tijdens de wandeltocht worden diverse open kerkjes aangedaan (Aalsum, Hiaure, Foudgum en Bornwird) en eten we onze (zelf meegebrachte) lunch in de Stoepa bij Hantum. Belangstellenden zijn welkom het hedendaagse klooster te bezoeken.

De fietstocht gaat ook over Wetsens, Metslawier, Niawier, Hantumhuizen, Hantum, Waaxens en de Flieterpen. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar; om 10.00 start een korte viering o.l.v. ds. Bernard Keizer, rond 10.45 start de wandeling. Ongeveer 16.30 uur zijn we weer terug. De kosten bedragen € 5,- Deelnemers moeten zich van tevoren opgeven via: info@bezinningstoerismefriesland.nl.
 

Terug naar overzicht

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2022: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl