Tsjerkepaad 2020: verhalen delen

Tsjerkepaad in Fryslân

Wat is er mooier dan het bezoeken van een oud kerkje in Friesland? Kerken zijn de bakens van het Friese landschap. Een kerk herbergt een schat aan bijzondere historische waarden. Een kerk is tegelijkertijd een oase van stilte, bezinning en ontmoeting. Tijdens Tsjerkepaad zijn er gedurende de zomerperiode meer dan 250 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. U bent van harte welkom!
Tsjerkepaaad gaat in 2021 wel door. Op de site wordt in alfabetische volgorde vermeld welke kerken wel of niet meedoen.  De periode is van 3 juli t/m 11 september van 13.30 tot 17.00 uur. Indien een kerk op een bepaalde datum niet open is of met een andere openingstijd is dit vermeld bij de desbetreffende kerk.

Verhalen

Omdat Tsjerkepaad in 2020 vanwege de coronacrisis helaas niet kon doorgaan, willen we graag op deze site verhalen delen. Want tijdens het Tsjerkepaad ontstaan soms mooie ontmoetingen en bijzondere herinneringen. Maar ook verhalen over geloof, hoop en liefde. Heeft u zelf een verhaal dat u wilt insturen? Of wilt u dat wij contact met u opnemen om u daarover telefonisch te interviewen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar  webbeheer@tsjerkepaad.nl 

 Lees verhalen 

Nieuwe website

De website van Tsjerkepaad is vernieuwd! We willen graag met de tijd meegaan en onze bezoekers een gebruiksvriendelijke website bieden. De website is gemoderniseerd en overzichtelijker gemaakt. Naast het ontwerp zijn ook de teksten en hier en daar aangepast en toegevoegd. Zo is het kopje ‘Pelgrimage’ nieuw. Hier vindt u voortaan de geplande pylgertochten en kleasterrûntsjes. We hopen dat u de website met veel plezier leest en dat het u uitnodigt deel te nemen aan het Tsjerkepaad! 

Fiets- en wandelroutes

Wilt u een mooie fiets- of wandelroute maken en zo het bezichtigen van kerken combineren? We hebben een aantal mooie routes voor u uitgestippeld! U kunt deze downloaden, printen en meenemen voor onderweg. 

 Bekijk routes 

Tsjerkepaad werkt samen met:
Copyright 2021: Tsjerkepaad Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl